Greeka.com: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Ελληνική Κουζίνα και Κρασιά



Επιλέξτε έναν προορισμό



Ελληνική Κουζίνα και Κρασιά: Πληροφορίες για την Ελληνική Κουζίνα και τα κρασιά

 
Ελλάδα Κουζίνα και Κρασιά: Πληροφορίες για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά κρασιάΗ Ελληνική κουζίνα φημίζεται διεθνώς για την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί και τις γευστικότατες συνταγές της.
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια πιάτα που απαντώνται σε όλες τις περιοχές, ενώ κάποια άλλα είναι τοπικές σπεσιαλιτέ ή αποτελούν παραλλαγή μια πανελλαδικής συνταγής.
Παρακάτω θα βρείτε έναν κατάλογο με τα πιο γνωστά ελληνικά πιάτα:

Μεζέδες
Οι μεζέδες σερβίρονται συνήθως πριν από το κυρίως πιάτο και συνοδεύουν το ούζο και το τσίπουρο στις παρέες κατά τη μεσογειακή συνήθεια.
Links
Αρχική σελιδα
Γενικές πληροφορίες
Προορισμοί
Φωτογραφίες
Καιρός
Χάρτες
Παραλίες
Reviews στα αγγλικά
Forums στα αγγλικά
 

Χωριάτικη Σαλάτα
Η «Χωριάτικη» ή «Ελληνική» Σαλάτα αποτελείται από φρέσκες ντομάτες, ελιές, αγγούρια, πράσινες πιπεριές, φέτα, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Cuisine de Ελλάδα
Τζατζίκι
Στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αγγούρι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Τρώγεται με φρέσκο ψωμί, τηγανιτές πατάτες ή κεφτεδάκια.

Μελιτζανοσαλάτα
Πουρέ μελιτζάνας με σκόρδο και ελαιόλαδο. Απλώνεται πάνω σε φρέσκο ψωμί.


Ταραμοσαλάτα
Πολτοποιημένο αυγοτάραχο.

Σαγανάκι
Τηγανιτό τυρί. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Κεφτεδάκια
Τηγανιτές "μπαλίτσες" από μοσχαρίσιο κιμά, ψωμί και σκόρδο. Μπορείτε να στύψετε λίγο λεμόνι από πάνω για να αναδειχθεί η γεύση τους.

Σπανακοπιτάκια
Πίτες με σπανάκι, χόρτα και, συνήθως, φέτα.

Τυροπιτάκια
Μικρές ατομικές πίτες (συνήθως έχουν τριγωνικό σχήμα) γεμισμένες με τυρί φέτα ή κασέρι..

Χόρτα
Βραστά άγρια χόρτα. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμονιού.

Μπριάμ
Πατάτες και μελιτζάνες μαγειρεμένες στο φούρνο με μπόλικα κρεμμύδια, σάλτσα από ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Ντολμαδάκια
Αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και, ορισμένες φορές, με λίγο κιμά.

Καλαμαράκια
Τηγανιτά, αλευρωμένα καλαμάρια κομμένα σε φέτες. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Χταπόδι
Φέτες χταποδιού τηγανιτές ή βραστές, με ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.

Φέτα
Το διάσημο αυτό ελληνικό τυρί τρώγεται επίσης σκέτο, ως μεζές, βρεγμένο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με ρίγανη.




ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Οι Έλληνες μαγειρεύουν νοστιμότατα πιάτα, τα οποία, στη πλειοψηφία τους, περιέχουν κρέας.

Μουσακάς
Το πιο γνωστό ελληνικό φαγητό. Αποτελείται από στρώσεις πατάτας, μελιτζάνας, μοσχαρίσιου κιμά και μπεσαμέλ.

Παστίτσιο
Η ελληνική έκδοση των ιταλικών Lasagnes. Αποτελείται από μακαρόνια με κιμά μαγειρεμένα στο φούρνο και επιστρωμένα με μπεσαμέλ.

Παϊδάκια (αρνί)
Τηγανιτά ή στο φούρνο. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Κοκορέτσι
Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων (παρασκευάζεται συνήθως το Πάσχα). Αποτελείται από εντόσθια αρνιών.



ΣΟΥΠΕΣ
Οι νόστιμες ελληνικές σούπες καταναλώνονται κυρίως το χειμώνα.

Κοτόσουπα
Η σούπα αυτή γίνεται συνήθως «αυγολέμονο».
Ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα
Σούπα από ζωμό ψαριών, με πατάτες, καρότα και σέλινο.
Φασολάδα

Φασολάδα
Σούπα από φασόλια, σέλινο, καρότα και, μερικές φορές, ντοματοπελτέ.

Φακές
Σούπα με φακές και, συνήθως, ξύδι και ντομάτες.
Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα
Πασχαλινή σούπα. Με αρνίσια συκωταριά, λίγο ρύζι, άνηθο και αυγολέμονο.

Πατσάς
Σούπα από πόδια, ψιλοκομμένα έντερα και κοιλιά αρνιού. Θεωρείται «φάρμακο» μετά από μια νύχτα κραιπάλης


ΓΛΥΚΑ

Τα Ελληνικά γλυκά μοιάζουν με τα λεγόμενα "ανατολίτικα". Τρώγονται ως επιδόρπιο ή το απόγευμα, μαζί με το καφέ.

Γαλακτομπούρεκο
Γλυκό με φύλο, κρέμα και μπόλικο σιρόπι.

Καταΐφι
"Φωλιά" από ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα τυλιγμένη με φύλλο για καταΐφι (λεπτό όσο ο φιδές).

Χαλβάς
Ο σπιτικός χαλβάς (νερό + λάδι + ζάχαρη + σιμιγδάλι) είναι μαλακός ενώ ο Μακεδονικός χαλβάς (ταχίνι + ζάχαρη + γεύση βανίλια, κακάο ή μέλι) είναι πιο σκληρός.

Παστέλι
Το παστέλι (μέλι και σουσάμι) μοιάζει με το ισπανικό τουρόν, έχει μακρόστενο, τετράγωνο σχήμα και είναι ιδιαίτερα σκληρό και δύσκολο να δαγκωθεί. .


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ
Η Ελλάδα είναι οινοπαραγωγός χώρα.
Εκτός από τις ποικιλίες του οίνου υπάρχουν και ποικιλίες αλκοολούχων ποτών όπως:
Vin de Ελλάδα: Liste des vins
Τσίπουρο
Δυνατό αλκοολούχο ποτό. Μοιάζει με το ούζο, μόνο που έχει πιο έντονη γεύση γλυκάνισου. Πίνεται με παγάκια ή/και επιπρόσθετο νερό και συνοδεύει τους μεζέδες. Σε κάποια μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στη Κρήτη, ορισμένα νησιά και τη βόρειο Ελλάδα, παράγουν ένα αντίστοιχο δυνατό ποτό, το οποίο ονομάζουν "ρακί".
Ούζο
Το πιο γνωστό ελληνικό ποτό στο εξωτερικό. Δυνατό οινοπνευματώδες. Πίνεται σκέτο ή αραιώνεται με παγάκια και νερό. Συνοδεύει μεζέδες. Το καλύτερο ούζο παράγεται στη Μυτιλήνη (Πλωμάρι, Μπαρμπαγιάννη).
Μαυροδάφνη
Γλυκό, πατρινό κρασί. Παχύρρευστο και σκουρόχρωμο, σχεδόν μαύρο, μοιάζει με το πορτογαλικό πόρτο. Πίνεται ως λικέρ ή απεριτίφ.

Ρετσίνα
Λευκό ελληνικό κρασί με μια ιδιάζουσα γεύση ρετσίνας που οφείλεται στο τρόπο παραγωγής του.

Κρασιά
Η ποικιλία των ελληνικών οίνων είναι μεγάλη: κόκκινοι, λευκοί και ροζέ, ξηροί αλλά και γλυκείς. Για ένα λεπτομερή κατάλογο των ελληνικών κρασιών κάντε κλικ στην ιστοσελίδα:

Όργανωση τού ταξιδιού
ΞενοδοχείαΠτήσειςΠλοίαΕνοικιάσεις ΑυτοκινήτωνLast MinuteΕκδρόμεςΚρουαζιέρεςΕκδρόμες στα νησιάΕνοικιάσεις σκαφών
Οργανώστε της διακοπές σας μαζί μασ

Διάσημοι προορισμοί
Σαντορίνη
Μύκονος
Πάρος
Νάξος
Κέρκυρα
Ζάκυνθος
Ρόδος
Κρήτη
 

Επιστροφή:
+ Πολιτισμός
+
Πληροφορίες
+ Ελλάδα αρχική σελίδα


Περισσότερα:
+ Φωτογραφίες
+ Επιλέξτε έναν προορισμό
+ Ξενοδοχεία

Σχετικά::
+ Μυθολογία
+ Ιστορία
+ Αρχαία Ελλάδα
+ Πολιτισμός
   
  Ελλάδα > Πολιτισμός Ελλάδα > Κουζίνα Ελλάδα πάνω
 
 
 
  :Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR
Selectionez une destination